Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Al het goede komt in vijven wanneer de leden van Quatuor Ébène en violist Antoine Tamestit hun krachten bundelen in een sterrenbezetting en hun succesvolle samenwerking met Warner voortzetten met een briljant Mozart-album.

De twee strijkkwintetten K. 515 en K. 516, die de Salzburgse meester componeerde in 1787, het jaar van de première van zijn “Don Giovanni”, zijn op dit album te horen. Ze behoren tot de mooiste werken die ooit uit zijn pen zijn gevloeid. Lange tijd hebben Quatuor Ébène en Antoine Tamestit intensief gewerkt aan deze werken, die door Mozarts uitgever werden aangeprezen met niets meer dan de woorden “mooi en correct geschreven”, en daarmee is waarschijnlijk het grootste understatement in de muziekgeschiedenis ontstaan. Jaren geleden hebben de vijf beste Franse musici zich tot taak gesteld de ware muzikale dimensies van de twee kwintetten in C-groot en G-klein in de concertzaal te onthullen.

Al in 2013 heeft het online magazine Bachtrack. com getuigde van hun buitengewone brille en eenheid van samenspel tijdens een live optreden, “zoals men niet beter kon hopen”. Deze opname bewijst dat zij deze lof niet alleen waarmaken, maar zelfs overtreffen, door de som van al hun ervaring met dit fantastische repertoire in volmaakte volwassenheid weer te geven.




Preview en koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.