Mozart: Piano Concertos

De Orpheum Foundation, die al meer dan dertig jaar jonge musici ondersteunt, bundelt haar krachten met Alpha Classics voor een serie opnames gewijd aan Mozarts concerten voor verschillende instrumenten. De beste solisten van de jonge generatie zijn geselecteerd onder de artistieke leiding van Howard Griffiths, een gerenommeerd Mozart-dirigent, die het spelen van zijn muziek beschouwt als “kijken in een spiegel: je kunt horen of alles op zijn plaats zit, muzikaliteit, intonatie, ritme, frasering”. Voor dit vijfde deel sluit de Amerikaanse pianiste Claire Huangci zich aan bij het Mozarteum-Orchester Salzburg en Howard Griffiths, haar mentor van de afgelopen tien jaar. Voor haar zijn deze concerti “ware muzikale openbaringen, werken vol virtuositeit en verbeelding”.

outhere-20211119231631-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist