Mozart on Guitar

Het repertoire op dit album van Da Vinci Classics is gevarieerd en veelzijdig. Het omvat twee variatiecycli. De Zeven Variaties op “Willem van Nassau” werden geschreven door een nauwelijks tien jaar oude Wolfgang tijdens een concerttournee in zijn kindertijd in Nederland. De twee korte delen KV 312 en 356, daarentegen, dateren uit het voorlaatste jaar van Mozarts leven, toen financiële zorgen zijn gemoed diep beroerden. Samen met de tweelingcyclus KV 24 vormen ze een waardevolle en fascinerende getuigenis van Mozarts talent voor het improviseren van variaties. Samen stellen de hier opgenomen stukken ons in staat Mozarts genie te waarderen in de veelvuldige declinaties van zijn creativiteit. Zoals Figaro zou hebben gezegd: “Se vuol ballare, signor contino / Il chitarrino le suonerò”.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: