Mozart: Klavierkonzerte Nr.9 & 18

Mozart heeft zijn negende pianoconcert „Jeunehomme“ K.271 opgedragen aan Victoire Jenamy; zij was een zeer getalenteerd pianiste en dochter van de beroemde danser en choreograaf Jean-Georges Noverre, die een goede vriend was van de componist. Pianoconcert nr. 18 heeft Mozart opgedragen aan Maria Theresia von Paradis, een blinde pianiste die in heel Europa werd geprezen. Beide pianoconcerten hebben ieder een geheel eigen karakter, die elkaar, aldus Kristian Bezuidenhout, toch mooi aanvullen. Kristian Bezuidenhout voert beide werken uit met het Freiburger Barockorchester en Gottfried von der Goltz (viool en leiding).

image001
logo.1637167388.5734560490

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: