Mozart in Milan

De pracht van Mozarts motet Exsultate, jubilate valt op in een repertoire dat te lang in de schaduw is gebleven: de prachtige output van kerkmuziek gecomponeerd in het 18e-eeuwse Milaan, de stad waar Mozart, toen nog geen 17 jaar oud, precies 250 jaar geleden zijn eerste meesterwerk van gewijde muziek schreef. De virtuositeit en melodische schoonheid van die partituur, ontworpen voor de gevierde castraat Venanzio Rauzzini, is nu eindelijk te horen naast de briljante werken – voor solisten en koor, in zowel de stile antico als de nieuwe moderne manier – gecomponeerd voor de veeleisende adellijke opdrachtgevers van de hoofdstad van het Oostenrijkse Lombardije door musici van groot raffinement en talent: Namen waaronder de alom bekende Johann Christian Bach, Giovanni Andrea Fioroni, de toenmalige maestro di cappella van de kathedraal, en de tot dan toe obscure Melchiorre Chiesa.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: