Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Mozart-beleefreis met Liebrecht Vanbeckevoort

Nog maar net nomineerden we met Klassiek Centraal de jongste CD van Liebrecht Vanbeckevoort met een Gouden Label – begin mei weten we of dit Gouden Label CD geselecteerd wordt – of we vernemen dat er nog kans is samen met de pianist een Mozartreis in Oostenrijk te maken. Een bijzondere ervaring.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

De reis gaat door van 17 tot en met 20 mei. U zult als deelnemer bij de allereersten zijn die vernemen of Liebrecht bij het feest 10 Jaar Gouden Labels op zondag 23 juni in de Mechelse Stadsschouwburg een Gouden Label zal mogen in ontvangst nemen. Wie via Klassiek Centraal de reis boekt, nodigen we alvast uit op deze feesteditie.

Wie Mozart zegt, zegt ook Oostenrijk, Salzburg en Wenen. Een Mozartreis die beide steden niet aandoet is niet af. En een Mozartreis zonder piano is ook niet af. Wolfgang Amadeus Mozart werd geboren in een provinciestad met naar zijn ervaring te beperkte mogelijkheden. Dankzij het grootste genie van de muziek staat Salzburg al lang op de wereldkaart en hoe! Had hij het maar mogen meemaken. Zijn geboortestad werd een toeristische trekpleister met als uitschieters Mozarts geboortehuis, het Mozarteum en de Salzburger Festspiele.

Wenen, tja, het is nog steeds de hoofdstad van de klassieke muziek en daar moet elke muziekliefhebber minstens éénmaal in het leven geweest zijn op een Mozartiaanse muzikale bedevaart. Mozart woonde er op tal van plaatsen, hij verhuisde om de haverklap en zijn muzikale genen zijn in de Weense atmosfeer blijven hangen als een oneindige muzikale levensboom die inspireert en tot musiceren aanzet. Als je die stad kan bezoeken op enkele iconische trekpleisters, nog wel met een van de grote pianisten die ons land rijk is, dan moet het kriebelen om mee te reizen.

Onderweg wordt tijdens de reis een bezoek voorzien in en om de prachtige abdij van Melk, een pralerig gebouwencomplex overladen met gouden rococokrullen. De abdij was meer dan een sobere woonplaats van biddende paters, ze was een machtscentrum waar de vermenging van geloof en politiek niet uit elkaar te halen waren in haar gloriejaren. Heel de omgeving van de abdij staat vol kastelen in het bergachtige ommeland.

De kriebels te pakken om mee te reizen? Surf dan meteen naar Check In For The World en wees bij de gelukkigen die Mozart in- en uitademen daar waar hij zijn leven doorbracht en al die honderden onvergetelijke werken aan de eeuwigheid schonk en die wij nog dagelijks genieten.


  • WAT: Mozart-beleefreis
  • WIE: Liebrecht Vanbeckevoort
  • ORGANISATIE: Check In For The World

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.