Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Moritz Winkelmann: Debuut met Beethoven en Lachenmann

De Stuttgartse pianist Moritz Winkelmann is al vele malen geroemd om zijn Beethoven-vertolkingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de winnaar van het Beethoven Concours in Bonn ook werken van de grootmeester kiest voor zijn debuut-cd. De pianosonates op. 109-111 behoren tot Winkelmanns meest uitdagende en tegelijk meest inspirerende werken.

Een andere componist begeleidt Moritz Winkelmann al sinds zijn jeugd: Helmut Lachenmann, die hij aan de keukentafel van zijn grootvader ontmoette en aan wie hij een geheel nieuwe benadering van muziek te danken heeft. Op zijn album combineert Moritz Winkelmann de sonates van Beethoven met Lachenmanns “Marche fatale” en het “Wiegenlied” en creëert zo een even verrassende als overtuigende combinatie van de muziek van beide componisten. Het debuutalbum van Moritz Winkelmann zal worden uitgebracht door Hänssler Classic op 04 februari 2022.  Hier vindt u al een voorproefje van de CD:

 

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende