Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Monteverdi’s Vierde Madrigaalboek, in 1603 gepubliceerd na een draagtijd van elf jaar, getuigt van de metamorfose van het madrigaal en de snelle evolutie van de muziek rond de twee eeuwwisselingen. Het is ook een model van het genre en kan worden beschouwd als een van de meest vernieuwende en emblematische van de stijl van de componist.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Dit gedurfde, complexe boek is het hoogtepunt van de toepassing van de voorschriften van de seconda pratica op de drempel van de zeventiende eeuw. De opdracht vertelt ons dat sommige madrigalen bedoeld waren om te worden aangeboden aan hertog Alfonso II d’Este (gestorven in 1597), waaruit blijkt dat het hof van Ferrara, destijds een van de meest verfijnde van Europa en een smeltkroes van muzikale vernieuwing, een belangrijke invloed heeft gehad op deze verzameling.

Na de uitgave van de Vespers ondertekent Philippe Herreweghe, een groot liefhebber van Italiu00eb en zijn repertoire, zoals altijd begeleid door het Collegium Vocale Gent, zijn tweede opname gewijd aan Monteverdi op het Phi-label met dit Vierde Madrigalenboek.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.