Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Deze zomer zullen het Koninklijk Conservatorium Brussel en de kerk van Onze- Lieve- Vrouw ter Zege op de Zavelkerk het geluid van het Midis-Minimes Festival laten weerklinken. Een muziekformule die bestaat uit korte concerten, synoniem voor eclectiek en ontdekkingen. Te smaken tijdens de middag, van 3 juli tot 31 augustus.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Na 37 edities heeft de formule van Midis-Minimes zich wel bewezen. Een concert van 35 minuten voor een bescheiden prijs (u20ac6), een verlicht programma met aantrekkelijke stukken, maar ook jonge talenten die evolueren binnen een muziekspectrum dat zich uitstrekt tussen de middeleeuwen en de hedendaagse tijd. De gelegenheid voor zowel de geiu0308nformeerde melomanen als de luisteraars die openstaan voor ontdekking om er hun gading te vinden. Dit alles in een zomerse en ontspannen sfeer.

Aan hoogtepunten geen gebrek. Om te beginnen met het openingsconcert op 3 juli met de werken van Grieg en Atterberg onder leiding van Dirk Van de Moortel. Op de affiche vinden we de Young Belgian Strings en Sylvia en Steu0301phanie Huang, violiste en celliste. Beiden laureaten van de 12 finalistes van de prestigieuze Koningin Elisabeth Wedstrijd. Het slotconcert op 31 augustus is Een Duits requiem van Brahms, met twee piano’s, onder leiding van Anthony Vigneron: Het Koor van de Feu0301deu0301ration Wallonie- Bruxelles en de sopraan Jodie Devos.

Er tekenen zich meerdere thema’s af in de programmatie. Eeu0301n week is gewijd aan de piano, met jonge Belgische talenten zoals Anaiu0308s Cassiers, Valeu0300re Burnon en Matthieu Idmtal. De oude muziek krijgt twee weken de volle aandacht op de Zavel en daar zijn ook enkele verrassingen bij, zoals Canticum Novum, een mix van culturen en invloeden tussen het Oosten en het Westen met Aleppo als vertrekpunt. De Abbagliatti brengen een eerbetoon aan de musette. Ten slotte, in een totaal andere stijl: de Peruviaanse zangeres brengt een reis naar de roots van het Quechua repertoire van Peru. De strijkkwartetten (zelfs vocaal, met O! Boy) of u2018Place aux Jeunes (plaats aan de jeugd)u2019 zetten de jonge lichting in de schijnwerpers, zoals het trio Malatya (Supernova Prijs) en Susato Trio (Prijs Klassieke generatie van het Festival de Wallonie).

Dit alles naast de topacts zoals de sopraan Jodie Devos, de mezzosopraan Lucile Richardot, het gezelschap Clematis, Quatuor Danel, Quatuor Ardeo, Quatuor Alfama of AtsukiSakaiu0308 (basviool).

Enkele voorbeelden die het eclectisme weerspiegelen dat het festival zo bijzonder maakt!u00a0

MIDIS-MINIMESu00a0FESTIVAL

Om 12u15, op weekdagen, van 3u00a0juliu00a0totu00a031 augustusu00a02023

Onze- Lieve- Vrouw ter Zege op de Zavelkerku00a0
Zavelstraat, 1000 Brussel

Koninklijk Conservatorium Brussel
Regentschapsstraat 30, 1000 Brussel

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.