Michele Catania: La Guerra e il Sogno di Momi

De Italiaanse pianist en componist Michele Catania, klassiek geschoold aan de universiteiten van Bologna en Palermo, werkt ook met grootheden uit de jazz en de rock. Zijn speciale liefde is filmmuziek: hij schrijft voor de bioscoop en voor televisie. Een van zijn grootste projecten tot nu toe is de compositie van de muziek voor de eerste Italiaanse animatiefilm uit het stille tijdperk. “La guerra e il sogno di Momi” vertelt het verhaal van een jongen die droomt van oorlog. Het 42 minuten durende verhaal, waarin de verschrikkingen van de strijd worden verzacht met subtiele humor, werd in 1917 gecreëerd door de Spaanse filmpionier Segundo de Chomón voor de in Turijn gevestigde Itala Film.

da_vinci-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist