Michael Haydn: Kaiser Constantin I

Pas de laatste decennia is het omvangrijke vocale oeuvre van Michael Haydn geleidelijk aan toegankelijk gemaakt. Zijn lang verloren gewaande oratorium Kaiser Konstantin I. Feldzug und Sieg (1769) werd onlangs in Boedapest herontdekt en wordt hier voor het eerst op geluidsopname gepresenteerd. De inhoud draait om keizer Constantijn I, die tijdens de slag bij de Milviaanse brug in Rome in 312 een hemels teken ontving en daarmee de overwinning behaalde en zich bekeerde tot het christelijk geloof. Haydn schreef hiervoor kleurrijke en weelderige muziek van grote artisticiteit.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist