Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Giorgi Gigashvili is pas tweeu00ebntwintig, maar hij haalt nu al de krantenkoppen: hij is nu leerling van Nelson Goerner en een protegu00e9 van Martha Argerich, die hem de drang gaf om piano te spelen naast zijn eerste liefde, popzang – op dertienjarige leeftijd won hij de televisietalentenjacht ‘The Voice’ in zijn thuisland Georgiu00eb. Een paar jaar later ontdekte Martha Argerich hem tijdens een pianowedstrijd, en hij won nog verschillende prijzen, waaronder de Hortense Anda-Bu00fchrle-prijs tijdens het Gu00e9za Anda Concours in Zu00fcrich in 2021. Een andere hoogvliegende mentor, de violiste Lisa Batiashvili, vroeg hem piano te spelen op haar opname van de vioolsonate van Franck. Zijn vrije en spectaculaire spel maakt indruk, zijn creativiteit en persoonlijkheid verbazen. Hier presenteert hij zijn eerste recital, waarin hij zijn kleurenpalet onthult: Scarlatti, Beethoven, Scriabin en Messiaen. Maar nooit ver weg is zijn schaduw; als zanger van de electroband Tsduneba (‘verleiding’ in het Georgisch) die hij met zijn vrienden oprichtte.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.