Meeting my Shadow ⎮ Giorgi Gigashvili

Giorgi Gigashvili is pas tweeëntwintig, maar hij haalt nu al de krantenkoppen: hij is nu leerling van Nelson Goerner en een protegé van Martha Argerich, die hem de drang gaf om piano te spelen naast zijn eerste liefde, popzang – op dertienjarige leeftijd won hij de televisietalentenjacht ‘The Voice’ in zijn thuisland Georgië. Een paar jaar later ontdekte Martha Argerich hem tijdens een pianowedstrijd, en hij won nog verschillende prijzen, waaronder de Hortense Anda-Bührle-prijs tijdens het Géza Anda Concours in Zürich in 2021. Een andere hoogvliegende mentor, de violiste Lisa Batiashvili, vroeg hem piano te spelen op haar opname van de vioolsonate van Franck. Zijn vrije en spectaculaire spel maakt indruk, zijn creativiteit en persoonlijkheid verbazen. Hier presenteert hij zijn eerste recital, waarin hij zijn kleurenpalet onthult: Scarlatti, Beethoven, Scriabin en Messiaen. Maar nooit ver weg is zijn schaduw; als zanger van de electroband Tsduneba (‘verleiding’ in het Georgisch) die hij met zijn vrienden oprichtte.

outhere-20211119231631-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist