Mechels Kamerorkest & Guido de Neve

Het Mechels Kamerorkest en violist Guido de Neve kijken reeds terug op een lange intense samenwerking. Voor deze herfstconcerten combineert het orkest o.l.v. chef-dirigent Tom Van den Eynde Schuberts “onvoltooide” achtste symfonie met het uitdagende Vioolconcerto van Johannes Brahms. Dit vioolconcerto is een van de belangrijkste werken uit het vioolrepertoire. Als ouverture brengen de blazers o.l.v. Piet van Bockstal de wondermooie Nocturno van Felix Mendelssohn.

Het Mechels Kamerorkest is tijdens de voorbije COVID-pandemie niet blijven staren naar het licht in de coronatunnel, en zet resoluut de toon voor een spetterend concertseizoen 2021-2022. Het zet opnieuw resoluut de toon met een uitdagend repertoire: gedeeltelijke hernemingen uit geannuleerde concerten, een aantal romantische topwerken in samenwerking met een schare jonge, bekende en gereputeerde solisten én een excursie naar onze eigen beiaardstad met composities van eigen bodem.

Het Mechels Kamerorkest en violist Guido de Neve kijken reeds terug op een lange en intense samenwerking. Samen vertolkten ze reeds Beethovens vioolconcerto (2007), Mozarts vijfde vioolconcerto (2013) en Karl Amadeus Hartmanns Concerto Funèbre (2021). Dit keer voegen ze Brahms uitdagende en aartsmoeilijke vioolconcerto toe aan hun gezamenlijke palmares.

Het programma:

Nocturno voor blazers – Felix Mendelssohn-Bartholdy – Dirigent: Piet Van Bockstal

Symfonie nr. 8 in si klein, D759 Franz Schubert  – Dirigent: Tom Van den Eynde
1. Allegro moderato
2. Andante con moto
——– pauze ——–
Vioolconcerto in Re groot, opus 77 Johannes Brahms – Dirigent: Tom Van den Eynde
1. Allegro non troppo
2. Adagio
3. Allegro giocoso, ma non troppo vivace

Solist: Guido de Neve, viool


LET OP: Dit is een Covid Safe ticket event.

Waar: Theatrium
Wanneer: 7 November 2021
Tickets: Mechelskamerorkest.be

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: