Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Mechels gotiek stadspaleis wordt pianozaak

Ik geef het toe, in ben een chauvinistisch Mechelaar. Geboren en getogen. Als je dan naar de opening mag, jaja, coronaveilig, van een nieuwe pianozaak in het prachtige en geredde stadspaleis ‘Hof van Cortenbach’ – een juweeltje van de fraaie Keldermansgotiek – dan teken je present. Niet alleen verrast de verzameling piano’s waarvan je niet weet hoe ze in het gebouw geraakten, maar je leert meteen met een soort geïmproviseerd concertje een zanger van wereldformaat kennen.

Chris Taerwe en zijn ploeg medewerkers werkten zich de naad uit het lijf om hun tweede pianozaak te kunnen openen. Quatre Mains Piano’s huist vanaf nu in het tot voor enkele jaren op instorten staand stadspaleis Hof van Cortenbach. De stad Mechelen kon na lang procederen het pand onteigenen en zorgde voor de karkasbouw en zocht investeerders en huurders om het pand in te vullen. Er zou en moest een restaurant komen, maar dat verhaal liep fout. Nog voor de initiatiefnemers konden openen, moesten ze jammer genoeg omwille de coronacrisis de deuren definitief sluiten nog voor ze een eerste keer konden openen. Quatre Mains nam de kans te baat om in dit aantrekkelijke historisch waardevol pand een tweede pianozaak te openen die de bestaande zaak in Gent aanvult.

Het zal trouwens niet bij de verkoop van concertvleugels en andere piano’s blijven, er zijn plannen om concerten op kleine schaal te geven. De binnenkoer heeft een onverwacht behoorlijk goede akoestiek en leent zich voor concerten in open lucht. Een voorproef kregen de aanwezigen met een miniconcert door sopraan Elise Caluwaerts, haar partner bas Matthew Rose en de pianist Anthony Romaniuk.  Elise kennen we al langer en opnieuw bewees ze in dit eerder spontane kleine concert haar grote muzikaliteit en beheersing van een breder repertoire waar ze vlot van de ene stijl op de andere overschakelt. Een ware openbaring was de kennismaking met Matthew Rose, een stem van absolute wereldklasse. Wat een diepte, vlot gedragen en indringend, warm, dwingend, zacht en ontroerend. De Australische pianist met Oekraïense wortels en wonend in Antwerpen maar thuis in Mechelen Anthony Romaniuk slaagde er bijzonder goed in het contact met de zangers te houden en hen met geraffineerd pianospel te begeleiden. Niet zo simpel als de zangers op een balkon staan en jij binnen zit en alleen wat contact hebt dankzij het zich op die zangers via een openstaande deur.

Kortom, Mechelen heeft opnieuw een pianohandel midden in de stad – eindelijk – en het is meteen een top klasse zaak in een omgeving die er als het ware voor gemaakt is. We wensen Quatre Mains Piano’s in het oudste deel van de stad Mechelen veel succes.


Foto’s concert: © LVM / Klassiek Centraal

Foto’s winkel: © Quatre Mains

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende