Mayr: L’Accademia di Musica

Johann Simon Mayr was een van de meest succesvolle componisten vóór Rossini, en hoewel hij lang werd herinnerd als Donizetti’s leraar, krijgt zijn uitstekende muziek nu de erkenning die zij verdient. L’accademia di musica is een eenakter farsa of komedie, waarvan het verhaal een variatie is op de bekende situatie van een oudere rijke man die probeert zijn jonge meid te verleiden en te trouwen en de complicaties en intriges die daaruit voortvloeien, inclusief ‘spel in een spel’ en een concert dat als onderdeel van de opera wordt gehouden. Met zijn vaudeville-finale en metaforische accenten herinnert deze opera tegelijkertijd aan 18e-eeuwse tradities en loopt hij vooruit op Rossini.

Naxos_logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: