Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

MAX FESTIVAL: Excellentie in het hart van een dorp

Veeleisend op het gebied van kwaliteit, ontspannen in vorm, keert Max Festival terug met een inventieve en poëtische programmering, gebracht door internationaal gerenommeerde artiesten. Van 14 tot 17 september verwelkomt het festival je voor de 8e editie, met muzikale excellentie in de eeuwenoude omgeving van de Sint-Martinuskerk, gelegen in het hart van een dorp in Waals-Brabant en bekend om zijn akoestiek. Een magische en spirituele ervaring, dit jaar onder het thema INFINITY, om de grootste werken uit het klassieke repertoire (opnieuw) te ontdekken: van de oneindige moederliefde in het Stabat Mater van Pergolesi tot de eindeloze schoonheid van het Adagio van Barber, van het Quintet van Brahms en de Nocturnes van Chopin, tot de spirituele zoektocht van Bach en Scriabin…

Een internationaal klassiek muziekfestival in het hart van het Waalse platteland? Dat is het Max Festival, in de Sint-Martinuskerk van Tourinnes-la-Grosse. Ver weg van de gebaande paden ontvangt het unieke festival opnieuw de grootste namen uit de klassieke muziekwereld, met een programma vol concerten, voorstellingen en originele muzikale ervaringen.

Onder de prominente artiesten en ensembles van deze 8e editie bevinden zich pianiste Irina Lankova met haar nieuwe soloprogramma (Carnegie Hall, Concertgebouw), violist Daniel Kogan (3e prijs bij het Tchaikovsky Concours 2023), klarinettist Joë Christophe (genomineerd als “Revelatie Instrumentale Solist” bij de Victoires de la Musique 2023), sopraan Morgan Heyse, cellist David Cohen, en jazzpianist Ivan Paduart met een op maat gemaakt programma van filmmuziek, evenals het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië met het barokke meesterwerk Stabat Mater van Pergolesi.

Onder andere opmerkelijke voorstellen zal het vocale ensemble Cappella Pratensis een polyfone en spirituele ervaring bieden bij zonsopgang (6 uur ‘s ochtends), bij kaarslicht en met ligstoelen voor het publiek. Voor de allerkleinsten zal Max Festival neerstrijken in het Theater des 4 Mains in Beauvechain voor een speelse en poëtische muzikale voorstelling.

Geïnspireerd door de keramist Max van der Linden, die het allereerste kunstenaarsparcours in België initieerde, werd Max Festival in 2015 gelanceerd om “schoonheid te delen”. Met deze gevarieerde programmering streeft Max Festival ernaar om muzikale excellentie toegankelijk te maken voor een breed publiek.


Praktische informatie

14 > 17.09.2023

SINT-MAARTENSKERKT
Place Saint-Martin
1320 Tourinnes-la-Grosse

THÉÂTRE DES 4 MAINS
Rue Longue 152
1320 Beauvechain

RELAIS SAINT-MARTIN EN RELAIS JAZZ
Rue de Beauvechain 56
1320 Tourinnes-la-Grosse

www.maxfestival.be

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.