Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

“In de zomer van 2021 verhuisde ik van Amsterdam naar de rand van Nederlands grootste natuurgebied ‘Veluwe’. We wilden ons leven meer in rust en natuur leven en waren op zoek naar een minder gehaast leven dan in de overvolle en drukke stad. Tijdens mijn dagelijkse wandelingen in mijn nieuwe omgeving ontstond al snel het idee om een nieuwe collectie pianocomposities te wijden aan dit prachtige bos. Alle acht composities stralen op een bepaalde manier rust uit die ik altijd ervaar tijdens mijn wandelingen op de Veluwe. Toen ik piano studeerde vond ik de pianowerken van Debussy altijd een grote inspiratiebron, en de titel Veluwe Suite is ook een hommage aan zijn Suite Bergamasque. Debussy gebruikte vaak speciale termen om muziek een bepaalde verbeelding te geven, zoals; a lointain, cédez, calme….. Ik improviseerde zelf vaak verder in deze sfeer. Voor mijn ‘Veluwe Suite’ heb ik twee nieuwe termen bedacht en toegevoegd, net als fidéle en sincère. Mijn wens is dat de ‘Veluwe Suite’ veel luisteraars een mooi dromerig moment kan bezorgen. Waarbij men zou kunnen verlangen naar een moment in de natuur.”

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

– Matteo Myderwyk
Preview en koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.