Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

De wereld van het saxofoonkwartet wordt vaak geassocieerd met hedendaagse muziek of transcripties van klassiek repertoire uit het verleden. Er zijn echter zeer weinig stukken die daadwerkelijk voor dit ensemble werden geschreven tijdens de 19e eeuw. Het Vagues Saxophone Quartet wil op hun nieuwe album minstens twee van deze zeldzame composities laten horen en een derde, minder bekend stuk introduceren.

Het kwartet van Alexandr Glazunov wordt beschouwd als het eerste echte meesterwerk van het genre en is in zekere zin nog steeds het enige in zijn soort, tenminste tot Jean Franu00e7ais enkele decennia later zijn Suite schreef. Beide composities tonen de unieke timbrale kwaliteiten van het saxofoonkwartet en getuigen van de compositorische grootsheid van deze twee meesters.

Het derde stuk op het album, van de Japanse componist Jun Nagao, is een recent werk dat op het punt staat een bepalend stuk te worden voor het saxofoonkwartet, en het Vagues Quartet doet het recht door het uit te voeren met een niveau van verfijning en persoonlijkheid dat zowel de diversiteit als de overeenkomsten van deze drie zeer verschillende componisten uit verschillende culturen en tijdsperioden benadrukt.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.