Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Masterclass Dirigeren Operaorkest met Giampaolo Bisanti in Koninklijke Opera Wallonië-Luik

Na de oprichting van de Internationale Operadirigentenwedstrijd in 2017, was het niet meer dan normaal dat de Koninklijke Opera van Wallonië-Luik haar inzet voor de opleiding van jonge artiesten voortzette door een Masterclass te organiseren gewijd aan de bijzonderheden van de muzikale leiding van een opera-orkest.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Van 22 tot 26 augustus 2023 begeleidt Maestro Giampaolo Bisanti, muzikaal leider van de Luikse opera, vijf jonge orkestdirigenten onder de 32 jaar via een programma op maat rond de opera’s Lucia di Lammermoor, La Traviata, Rigoletto, Il Barbiere di Siviglia en I Capuleti en Montecchi.

Specificiteit van de Masterclass is om de deelnemers de meest vormende ervaring te biede. De deelnemers krijgen de kans om samen te werken met het orkest en het koor van de Koninklijke Opera van Wallonië-Luik, evenals met solisten van de Koningin Elisabeth Muziekkapel en de Internationale Opera Academie in Gent.

Aan het einde van deze Masterclass laten de deelnemers alle finesses van deze training horen tijdens een voor het publiek toegankelijk slotconcert op zaterdag 26 augustus om 15 uur.

Het aanbieden van een Masterclass gewijd aan operadirectie is iets wat Giampaolo Bisanti, muzikaal leider van de Koninklijke Opera van Wallonië-Luik al heel lang wilde doen. Hij had het geluk in zijn professionele carrière mensen te ontmoeten die in hem geloofden en de kans gaven om zijn talent en potentieel tot uitdrukking te brengen.

Tegenwoordig is dit erg moeilijk voor jonge mensen die maar al te vaak verdwalen in jaren en jaren van studie zonder de kans te krijgen om de discipline echt uit te oefenen, in een beroep waarin men niet zomaar kan verbeteren zonder praktijk en alleen kan groeien met de rijke ervaring van het podium.

Deze Masterclass zal volgens de operadirecteur nuttig zijn voor de jongeren die eraan zullen deelnemen en hen een hulpmiddel zal zijn om hun professionele droom te verwezenlijken. Giampaolo Bisanti belooft er alle mogelijke moeite en toewijding in steken, omdat hij gelooft dat degenen die geluk hebben gehad in het leven, jonge mensen moeten (!) helpen hun wensen en verwachtingen te verwezenlijken. Bovendien is de mogelijkheid die de Opéra Royal de Wallonie-Liège de deelnemers biedt om samen te werken met het orkest, het koor en een panel van jonge solisten een grote troef en versterkt het vormende aspect van het evenement enorm.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.