Martinů: Cello Sonatas

Cellist Johannes Moser en pianist Andrei Korobeinikov presenteren de complete cellosonates van Bohuslav Martinů. Deze werken behoren tot het belangrijkste repertoire voor cello en piano van de twintigste eeuw. Ze weerspiegelen Martinů’s roerige bestaan, gekenmerkt door oorlog, emigratie en verlangen naar huis, maar zijn ook vol hoop en levensbevestigende energie, en lijken volkomen relevant in onze eigen roerige tijden. Na hun bekroonde opname in 2016 van werken van Prokofieff en Rachmaninoff (jpc 5172129) tonen Moser en Korobeinikov opnieuw hun congenialiteit door de extreme onderlinge afhankelijkheid van cello en piano in deze werken ten volle te verkennen.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: