Martin de Marneffe presenteert MdM Trio en zijn nieuwe album, Time is running

De Brusselse pianist Martin de Marneffe stelt zijn nieuwe trio voor, met het oog op een volgend album. Jazz met een zeer filmische sfeer, waar joie de vivre het altijd wint van de melancholie. Transition G is een achtbaan van een stuk in dezelfde toonaard, waar de verschillende delen lijken op verschillende kamers in een huis. Wakayama reist naar Japan, beïnvloed door de composities van Joe Hisaichi, de componist van Hayao Miyazaki’s films. Prélude pour mon grand-père is een teder eerbetoon aan een groot liefhebber van klassieke muziek, met echo’s van Bach en Schubert. Dit nieuwe project krijgt binnenkort gezelschap van een strijkkwartet op het podium.

MdM Trio, dat zijn...

Martin de Marneffe, piano, compositie en arrangementen

Martin de Marneffe is geboren in Brussel in 1979 en studeerde aan de Jazz Studio in Antwerpen (waar hij later ook les gaf) alvorens zijn opleiding voort te zetten aan het befaamde Berklee College of Music in Boston. Beïnvloed door de grote Amerikanen zoals Keith Jarrett, Oscar Peterson, Herbie Hancock of Ahmad Jamal, waardeert hij ook de Scandinavische jazz in de E.S.T.-stijl. Hij heeft gespeeld met Esperanza Spalding, Christian Scott, ex-Starflam Pierre Etienne en is de leider van de Belgisch-Braziliaanse band Onda 7, samen met de carioca bassist Marat Araujot. Als linkshandig musicus (zoals Bill Evans) plaatst Martin de Marneffe de melodieën graag in deze hand. Dit is het geval in de meeste composities van dit nieuwe project.

Sal La Rocca, contrabas

Sal La Rocca is geboren in 1961 in de Luikse regio en begon als gitarist in rockbands voordat hij als autodidact de contrabas ter hand nam. Sindsdien toerde hij de wereld rond met Steve Houben, Lee Konitz, Harold Land, Phil Abraham en Nathalie Loriers, en speelde hij bas bij de Belgische band Vaya Con Dios. Zijn laatste album, Shifted, werd eind 2018 uitgebracht door Igloo Records.

Ben Tequi, drums
De jonge Ben Tequi, afgestudeerd aan het Conservatorium van Brussel, is een van de meest veelzijdige drummers van zijn generatie, die zonder verpinken schakelt tussen hiphop en jazz. Zijn grote voorbeelden zijn Chris Dave, Brian Blade en Jorge Rossy. 

Voorproefje

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: