Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Martijn Dendievel wordt chefdirigent van Hofer Symphoniker

Het traditierijk Duits orkest Hofer Symphoniker, dat zich zowel als orkest van de stad Hof alsook van de regio Oberfranken profileert, heeft een unieke structuur. Naast 11 symfonische concerten per seizoen in de Freiheitshalle speelt het orkest ook de opera- en balletvoorstellingen van het Theater Hof. Aan het orkest is bovendien een muziekschool verbonden. Nagenoeg alle musici zijn bij deze drie zuilen betrokken. Martijn Dendievel, geboren en getogen in Brugge, zal zowel de symfonische concerten in Hof en de regio dirigeren, alsook mee de brug slaan tussen de studenten aan de muziekschool en het orkest, in de vorm van “side-by-side”-projecten.

Sinds 2021 is Dendievel regelmatig gastdirigent bij dit orkest. Na het concert in november 2022, waarin naast de symfonie van César Franck ook het saxofoonconcerto van John Adams gespeeld werd, heeft de orkestraad een brief geschreven, waarin hun wens om Dendievel als chefdirigent te benoemen, aan de intendant werd overgemaakt. Terzelfdertijd was de intendant reeds met zijn agent (Federico Benigni | IMG Artists) in contact om de eerste stappen in deze richting te zetten.

In het komend seizoen zal Martijn als Designierter Chefdirigent (toekomstige chefdirigent) reeds vijf nieuwjaarsconcerten alsook twee reguliere concertprogramma’s dirigeren. Daarin komen wereldbefaamde violisten Vadim Gluzman en Liya Petrova naar de kleine Beierse stad Hof, om respectievelijk het vioolconcerto van Vasks en The Lark Ascending van Vaughan-Williams te vertolken. Het concert met Vadim Gluzman wordt door Deutschlandfunk Kultur opgenomen en uitgezonden en tijdens de seizoensfinale met Liya Petrova staan ook The Planets van Holst op het programma.

Zijn eerste seizoen als chefdirigent opent onze jonge Vlaamse sterdirigent met de Manfred-symfonie van Tsjaikovski. Verder staan in 2024-2025 de Duitse première van het pianoconcerto van Doreen Carwithen op het programma, alsook de h-Moll-Messe van J.S. Bach.

Foto’s: © Fotostudio Schwarzenbach/Atelier Christine

Website Martijn Dendievel www.martijndendievel.com

Website Hofer Symphoniker www.hofer-symphoniker.de

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende