Mancini: XII Solos Vol. 1 [recorder Sonatas]

Francesco Mancini is een van de vele ten onrechte verwaarloosde componisten, wiens oeuvre nauwgezet wordt onderzocht, bestudeerd, uitgevoerd en opgenomen door prijzenswaardige musici, die hun publiek zowel een historisch document als een artistiek creatief resultaat bieden. Zijn operastijl is bijzonder aangrijpend in de pathetische stukken; hij geeft blijk van zorg en vaardigheid in de instrumentatie, alsmede van een scherp gevoel voor de harmonische aspecten; zijn recitatieven zijn intens, expressief en gediversifieerd, en zijn aria’s tonen zijn geleidelijke evolutie in de richting van een toenemende complexiteit van stijl en structuur.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: