Mahler: Wunderhorn

Gustav Mahler’s muzikale verbeelding werd gedurende zijn hele leven geprikkeld door de Wunderhorn bloemlezing van volkspoëzie, samengesteld door Achim von Arnim en Clemens Brentano. Of ze nu als autonome liederen of als symfonische werken werden uitgevoerd, Mahlers Wunderhorn-bewerkingen behoren tot zijn meest exotische, opwindende, maar ook visionaire muziek. De Wunderhorn-liederen roepen een verloren tijdperk op en vieren het, maar ze vormen ook de voorbode van de ondergang ervan. Mahler legt deze ambiguïteit vast in compromisloze melodieuze en idyllische, maar ook satirische, meedogenloze en wrede muziek.

In deze soundtrack van de film WUNDERHORN van Clara Pons, geeft bariton Dietrich Henschel, “een torenhoge figuur, fysiek, intellectueel, muzikaal en theatraal” (Herald Scotland) een levendige vertolking van 24 Lieder uit Gustav Mahlers Des Knaben Wunderhorn, meesterlijk begeleid door de Bochumer Symphoniker onder de bezielende leiding van Steven Sloane.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: