MAfestival brengt hulde aan de vrouw in de muziek

De 55ste editie van MAfestival, het toonaangevende festival voor oude muziek in Brugge, brengt hulde aan de vrouw in de muziek. Tien dagen lang – van 3 tot 12 augustus 2018 – staan vrouwelijke componisten en musici, maar ook schrijfsters, patronessen, muzen en andere iconische personages centraal.

Elke zomer presenteert en creëert het MAfestival een brede waaier van muzikale activiteiten in het historische decor van de stad Brugge en de omliggende regio. Op het programma van dit jaar staan meer dan 20 concerten, de muzikale fietstocht Vélo Baroque door Brugge, een oudemuziekmarkt, cursussen, lezingen, een kindermuziekvakantie en natuurlijk ook de internationale muziekwedstrijd Musica Antiqua, dit jaar voor klavecimbel.

Klinkende namen als Skip Sempé, Ensemble Correspondances en Elizabeth Kenny worden in de programmatie gecombineerd met de jonge beloften Apotropaïk en Le Consort. Ook de banden met laureaten als Bertrand Cuiller, Jean Rondeau en Evgeny Sviridov worden aangehaald. En het MAfestival kruist gregoriaans met pop in een avontuurlijke creatie door An Pierlé en Psallentes.

De volledige programmabrochure is te vinden via deze link.


  • WAT: MAfestival
  • WANNEER: vrijdag 3 augustus t.e.m. zondag 12 augustus 2018
  • WAAR: verschillende locaties in en om Brugge
  • WEBSITE: http://www.mafestival.be/

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: