MA Festival verwelkomt Jan Van den Borre

MA Festival Brugge verwelkomt een nieuwe artistiek directeur! Jan Van den Borre is geen onbekend gezicht in Brugge en in de internationale oude muziek sector. Als muzikant speelde hij onder andere bij Collegium Vocale Gent, Anima Eterna en Vox Luminis. Daarnaast is hij intendant bij Il Gardellino Orchestra, waar hij het geliefde oude muziek ensemble uitbouwde tot een orkest dat midden in de maatschappij staat en radicaal zijn rol als hedendaags barokorkest opneemt.

© Erika Rodin

“MA Festival was mijn venster op de wereld van de oude muziek. Ik kwam naar Brugge om er te zien wat ik enkel daar kon horen. De mooiste muziek, gespeeld door de beste muzikanten, duwde me op een pad dat ik sindsdien niet meer heb verlaten. Het festival is iconisch, internationaal gerenommeerd en geliefd en speelt een vooraanstaande rol in de ontwikkeling van veel jonge musici. Brugge als podium, ontmoetingsplaats en vertrekpunt.Ik kijk ernaar uit MA Festival verder uit te bouwen als een festival met een mooi evenwicht tussen traditie en vernieuwing en met een open blik op kunst en maatschappij. ” – Jan Van den Borre

Na de zoektocht naar een artistieke directeur start nu ook de queeste naar een nieuwe zakelijke directeur voor Festival Van Vlaanderen Brugge vzw.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: