MA Academy

MA Academy is een nieuw tweejaarlijks initiatief in samenwerking met Il Gardellino, B’Rock en Concertgebouw Brugge. Jonge musici komen een week samen in Brugge om er onder leiding van Bertrand Cuiller en samen met sopraan Déborah Cachet te werken aan een programma met de mooiste werken van Jean-Philippe Rameau.

Coaching

De deelnemers worden ondersteund en begeleid door top coaches van B’Rock Orchestra en Il Gardellino. 

  • Jan De Winne
  • Marcel Ponseele
  • Rebecca Rosen
  • Eyal Streett
  • Evgeny Sviridov 

Vijf dagen lang zullen de 33 deelnemers zowel afzonderlijk als in groep verschillende workshops volgen bij deze gerenommeerde coaches. De workshop wordt afgesloten met een concert in Concertgebouw Brugge als onderdeel van het programma van MA Festival.

Fatal amour

Op dinsdag 9 augustus wordt de workshop afgesloten met een concert in Concertgebouw Brugge. De jonge muzikanten zullen er samen de coaches en sopraan Deborah Cachet een programma brengen van Rameau. Dit alles onder leiding van Bertrand Cuiller. 

Rameau stond in het begin vooral bekend als philosophe door zijn Traité de l’harmonie, een wetenschappelijke benadering van de muziek. Toen hij met zijn opera’s uitpakte, kreeg hij dan ook geen te warm onthaal van les Parisiens. Het publiek verwachtte niet dat iemand die met zoveel theoretische kennis sprak over toonladders en akkoorden heerlijke muziek kon schrijven. Niets bleek minder waar!
Zijn eerste successen als operacomponist oogstte hij met Hippolyte et Aricie, Les Indes Galantes en zijn hoogtepunt Castor et Pollux. La vraie musique est le langage du coeur, luidde Rameau’s adagium. En daar zijn z’n aria’s een glansrijk voorbeeld van met hun weelderige harmonieën en zoetgevooisde melodieën. Uiteindelijk sloot het Parijse publiek hem in de armen en dat doet u na vanavond  ongetwijfeld ook.

Slotconcert: MA Academy

WANNEER: dinsdag 09.08 om 20.00
WAAR: Concertgebouw Brugge

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: