Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

You’ll never be alone anymore is de titel van een compositie van Karel Goeyvaerts, één van de belangwekkendste componisten die België ooit voortbracht. Honderd jaar na zijn geboorte slaan Lunalia, I SOLISTI en andere partners de handen in elkaar om een waardige ode samen te stellen. I SOLISTI wordt daartoe ensemble in residentie met verschillende concerten en een tentoonstelling tijdens LUNALIA 2023.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Door zijn rol als pionier van de elektronische en seriële muziek, blijft Goeyvaerts dertig jaar na zijn dood brandend actueel. Zijn Zang van Aquarius staat centraal tijdens het openingsconcert van 22 april in de Sint-Pieter en Paulkerk. I SOLISTI en het vocale kwartet Niniwe slaan de handen in elkaar voor een verrassende muzikale trip waarin composities van Winnie Brückner, over songs van Lana del Rey en Kate Bush, tot Charlie Chaplins Smile, de song die hij in 1936 schreef voor zijn film Modern Times, uitnodigen tot een warme omarming.

Samen met I SOLISTI duiken ook pianist Jan Michiels en sopraan Liesbeth Devos i.s.m. musicoloog Prof. Mark Delaere in het oeuvre van Goeyvaerts. Het portretconcert 100% Karel Goeyvaerts van 27 april wordt opgenomen en uitgezonden door Klara op 8 juni 2023, zijn honderdste verjaardag.

De gratis pop-up tentoonstelling Goeyvaerts gespiegeld omkadert de concerten en schetst een boeiend portret van de componist. Partituren, brieven, foto’s en archiefdocumenten gidsen de bezoeker door de verschillende hoofdstukken van zijn leven. De expositie vormt de perfecte introductie voor de nieuwsgierigen, en een welgekomen aanvulling voor de kenners.


ZA 22.04 100% Karel Goeyvaerts – LIFT OFF 2023
ZA 22.04 Vertelmoment: Rijp fruit – Brieven van Karel
ZA 22.04 Openingsconcert – You’ll never be alone anymore
DO 27.04 Goeyvaerts Concert
ZA 22.04 Goeyvaerts Gespiegeld – Pop-up Tentoonstelling

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.