Lunalia 2022 – De rest is stilte

LUNALIA, het voorjaarsfestival van het Festival van Vlaanderen Mechelen, staat volledig in het teken van het Mechelse jaarthema Zinderende Stilte. Dit onder het motto De rest is stilte, de befaamde laatste woorden van Hamlet in het gelijknamige theaterstuk van William Shakespeare. Nadat de wereldberoemde prins van Denemarken zijn laatste woorden uitspreekt, begint zijn vriend Horatio aan een laudatio, maar in plaats van stil wordt het net erg luid. Horatio vraagt waar het geluid van de drums vandaan komt waarna Fortinbras, de Engelse ambassadeurs en andere lieden met veel kabaal de scène betreden. Die spanning tussen stilte en noise bepaalt ook de festivaleditie 2022.

Tijdens LUNALIA worden meer dan 25 concerten, 2 muziektheaterproducties, diverse workshops en maanrituelen gepresenteerd in de Mechelse binnenstad. Samen met Kunstencentrum nona wordt een festival in het festival georganiseerd: NOISENOISENOISE.

In 2022 zijn er 2 ensembles in residence: het Canadese ensemble Constantinople en Les Passions de l’Ame uit Zwitserland. Constantinople olv Kiya Tabassian zal niet minder dan 6 maal optreden tijdens Lunalia. En Les Passions de l’Ame olv Meret Lüthi brengt een marathon in drie concerten: de vijftien Rozenkranssonaten van H.I.F. Biber.

Onder meer Graindelavoix, Evi Filippou, Thorbjörn Björnsson, Sofie Vanden Eynde en Zwerm brengen tijdloze muziek met de kracht van de volle maan naar Mechelen van 23 april tot 8 mei.

Ontdek het volledige programma op: WWW.LUNALIA.BE

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: