Lumen | Camille El Bacha

Camille El Bacha is pianist, componist en improvisator. Zijn vader is de pianist Abdel Rahman El Bacha, en ze treden vaak samen op als duo, maar Camille slaat zijn eigen weg in tussen klassiek, film en elektronische muziek, met zijn groep Leone Jadis. Hij start onze reeks ‘Piano Stories’ met een programma getiteld ‘Lumen’, dat hij presenteert als een “constellatie van preludes en improvisaties”. Zijn eigen composities resoneren met de preludes van Bach en Chopin, afkomstig uit de twee boeken van respectievelijk Het Wohltemperierte Klavier en de Vierentwintig Preludes op.28. Camille El Bacha nodigt ons uit voor een reis waarbij stijlen en periodes samensmelten tot één artistieke impuls: “Aan de piano ga ik bijna onbewust over van interpretatie naar compositie of improvisatie. Een prelude van Chopin kan me inspireren tot improvisatie, die vervolgens kan leiden tot een nieuw geschreven stuk.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: