Luca Marenzio: Missa Jubilate

Uitgebreid onderzoek in de manuscripten van het Vercelli-archief heeft ertoe geleid dat bekende en onbekende werken zijn toegeschreven aan Luca Marenzio, een van de grote meesters van de Italiaanse late Renaissance. Deze werken, hier voor het eerst opgenomen, hebben één ding gemeen: de activiteit van de componist in Rome en Polen. De Missa Jubilate, een parodiërende mis, is een van de prachtigste scheppingen van die tijd en een meesterwerk van melodische inventie, terwijl het Magnificat Sexti Toni een voorbeeld is van Marenzio’s geraffineerde gebruik van echo-effecten.

dynamic_logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: