Lost & Found | Sean Shibe

Sean Shibe’s tweede PENTATONE album Lost & Found is een extatische reis met muziek van buitenstaanders, mystici, visionairs, die vaak meer dan één identiteit hebben en aanspraak maken op verschillende artistieke tradities, genres, of publieksgroepen. Het repertoire reikt van Hildegard von Bingen tot Olivier Messiaen, Moondog, Julius Eastman, Bill Evans, Chick Corea, Meredith Monk, Shiva Feshareki, Oliver Leith en Daniel Kidane. Tien eeuwen lang zijn deze stukken met elkaar verbonden door Shibe’s unieke elektrische gitaargeluid en esthetiek. De eerste oplage van dit album wordt geleverd met een exclusieve polaroidfoto van Sean tijdens de opnamesessies.

Multi-award-winnend gitarist Sean Shibe brengt een frisse en innovatieve benadering van de traditionele klassieke gitaar, terwijl hij ook hedendaagse muziek en repertoire voor elektrische gitaar verkent. Hij zet zijn exclusieve samenwerking met PENTATONE voort na zijn goed ontvangen labeldebuut Camino (2021).

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: