Liszt: The Organ Composer

Liszt was een constante muzikale zoeker en onderzoeker: veel formele en harmonische vernieuwingen van de romantiek zijn op hem terug te voeren. Zijn drie belangrijkste orgelwerken droegen in belangrijke mate bij tot de herwaardering van de negentiende-eeuwse orgelmuziek. Liszt worstelde met het vinden van ideale formaten voor deze werken, en bewerkte ook talrijke werken, zowel van hemzelf als van andere componisten, voor het orgel, dat voor hem de logische schakel vormde tussen de piano en het orkest. Op deze CD put de organiste Anna-Victoria Baltrusch uit de evolutie van zijn orgelmuziek door Liszts drie grote orgelwerken te combineren met haar eigen zeer virtuoze bewerking van zijn Totentanz (Danse macabre) – oorspronkelijk geschreven in versies voor piano en orkest, twee piano’s of piano alleen.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist