Liszt: La Leggierezza

Voor Liszts biograaf Derek Watson – “De muziek weerspiegelt de man in haar scala van ascetisch tot weelderig, van triviaal en profaan tot subliem en spiritueel.”

Alfred Brendel, een andere Liszt-bewonderaar, merkte op: “Voor Liszt … was de piano een object dat moest worden getransformeerd in een orkest, veranderd in de elementen, opgetild in de sferen.”

Naast deze revolutie op klaviergebied heeft Liszts harmonische taal Wagner diepgaand beïnvloed, terwijl ook zijn baanbrekende ontwikkeling van het genre van het symfonisch gedicht heeft bijgedragen aan zijn verreikende invloed.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist