Les frères Francœur

Violist Théotime Langlois de Swarte en klavecinist Justin Taylor, twee van de meest veelbelovende virtuozen van de nieuwe generatie en oprichters van het ensemble Le Consort, presenteren nu een duo-album dat een eerbetoon is aan een grote achttiende-eeuwse dynastie van musici, de violisten en componisten van de familie Francoeur.

De sonates van Louis Francoeur (ca. 1692-1745), bekend als Francoeur de Oude, en die van zijn broer François (1698-1787) zijn danssuites met polyfone effecten door het gebruik van dubbele registers. Justin en Théotime brengen deze gevarieerde schatten weer tot leven met de energie en gratie waarvoor ze al bekend staan.

alpha-classics-20211119155650-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: