Lectures différentes

Lectures différentes is het geesteskind van Kebyart, een jong, energiek Spaans ensemble bestaande uit vier getalenteerde saxofonisten die de manier waarop klassieke muziek wordt overgebracht nieuw leven inblazen.

Voor hun debuutopname bewerkte de groep ongegeneerd werken uit het standaardrepertoire en creëerde zo nieuwe en verfrissende versies: van Stravinsky’s Pulcinella, een moderne kijk op achttiende-eeuwse muziek, tot Joan Pérez-Villegas’ fantasie over García Lorca’s populaire melodieën Canciones antiguas españolas en Haydns Strijkkwartet Op. 33 nr. 3. Op het programma staat ook de première-opname van Eötvös’ eigen Lectures différentes. De eigenzinnige benadering van de saxofoons – versterkt door de eigen arrangementen van het ensemble – belicht verschillende facetten van de werken.

De passie van Kebyart voor kamermuziek en de frisse benadering van klassieke muziek leidden ertoe dat het ensemble werd geselecteerd als ECHO Rising Stars voor het seizoen 2021/22.

Als onderdeel van het programma zal het ensemble op tournee gaan langs de meest prestigieuze podia in Europa.

linn-records-20211116173010-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: