Laus Polyphoniae – International Young Artist’s Presentation (IYAP):  Ontdek de 6 geselecteerde ensembles van 2022!

Zes jonge en beloftevolle ensembles staan te popelen om zichzelf en hun muzikale kunnen aan u, gewaardeerde muziekliefhebber, voor te stellen! Een professionele jury selecteerde deze zes de afgelopen weken uit 22 ensembles. Deze zomer worden de gekozen geluksvogels gedurende enkele dagen intensief begeleid en gecoacht door Raquel Andueza en Robert Hollingworth, zij zorgen voor begeleiding bij het (muzikale) verhaal dat de ensembles willen vertellen, de programmaopbouw en publieksinteractie. 

Verwacht u aan een afwisselende muzikale trip: een programma waarin preludes het voor het zeggen hebben, of liederen van Orlando Lassus die de satirische kant van de samenleving in de 16de eeuw prijsgeven. Van een muzikale reis langs een pelgrimsroute met muziek ter ere van de maagd Maria, over barokmuziek voor fluit en tokkelinstrumenten, tot een concert gebaseerd op een succesvolle concertreeks van Johann Christian Bach en Carl Friedrich Abel of de uitvoering van Schumanns derde strijkkwartet. Hoe dan ook, zes keer een frisse kijk op historische instrumenten, bronnen en uitvoeren. 

“Met IYAP krijgen jonge, beloftevolle Europese musici een prominente plek binnen Laus Polyphoniae. Op die manier wil AMUZ samen met Musica Impulscentrum muzikanten stimuleren in hun verdere professionalisering en zo hun toegang tot  internationale carrièremogelijkheden vergroten.” vertelt Bart Demuyt, directeur en artistiek leider van AMUZ “Bovendien blijft het Europese verhaal ook belangrijk voor AMUZ.” 

BREZZA

Passi Sparsi

Anacronía

Giesta

Parnassus Quartet

Flutes & Frets Duo

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: