Laurent Zufferey (28 jaar), nieuwe assistent-dirigent bij OPRL voor seizoen 22-23

In de geest van het Britse fellowship-model, waar OPRL dirigent Gergely Madaras van houdt vanwege de rijkdom aan uitwisselingen en de geest van collegialiteit, heeft hij in 2019 het initiatief genomen en de functie van assistent-dirigent bij het OPRL in het leven geroepen. De assistent-dirigent wordt die voor één seizoen benoemd en via een vergelijkend onderzoek aangeworven. Bij de auditie die in april in Luik werd gehouden, kwam de jonge Zwitserse dirigent Laurent Zufferey (28) als winnaar uit de bus.

Als assistent-dirigent zal hij Gergely Madaras assisteren bij diens concerten en opnames met het OPRL en zal Zufferey ook de gelegenheid hebben om met verschillende gastdirigenten te werken (onder wie Lionel Bringuier en Elena Schwarz). Laurent Zufferey zal zelfstandig het OPRL dirigeren voor verschillende pedagogische projecten en twee concerten van de reeks Music Factory.

Laurent Zufferey

Laurent Zufferey is geboren in Sion en studeerde slagwerk en directie aan het Royal Northern College of Music in Manchester (bij Mark Heron en Clark Rundell). In het “post-Covid tijdperk” werd hij door Paavo Järvi uitgenodigd voor de Tonhalle Academie in Zürich, waar hij de publieksprijs won. Vervolgens werd hij door Teodor Currentzis uitgenodigd voor diens residentie bij MusicAeterna in het KKL in Luzern, waar hij de gelegenheid had te dirigeren tijdens de openbare masterclass. Artistiek en muzikaal directeur van het Valéik Philharmonik (Sion) sinds 2021, hij treedt op in het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Tsjechië… Voor het seizoen 2022-2023 wordt hij ook benoemd tot assistent-dirigent van het Basel Sinfonietta (dir. Baldur Brönniman).

© Agathe Seppey

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist