La Passione

Akademie für Alte Musik Berlin keert samen met sopraan Christina Landshamer terug naar Pentatone met La Passione, een verzameling schitterende concertaria’s over liefde, verlangen en verlies van Mozart, Beethoven en Haydn, gekoppeld aan laatstgenoemde’s “La Passione” Symfonie. Variërend van pastorale eenvoud tot uitbundige woede, biedt het programma enkele van de beste vocale werken rond 1800, waaronder enkele van Beethovens zeldzame en weinig bekende uitstapjes naar de Italiaanse bravoure-opera, evenals een van de meest dramatische en expressieve symfonieën van de achttiende eeuw.

De Akademie für Alte Musik wordt algemeen beschouwd als een van de beste historische instrumenten ensembles van vandaag, en heeft een aanzienlijke Pentatone discografie, waaronder CANTATA met Bejun Mehta (2018), Händel’s Concerti grossi op. 6 (uitgebracht in 2019 en 2020). Telemann’s Miriways (2020), Händel’s Messiah (2020) en Haydn’s L’isola disabitata (2021). Christina Landshamer te horen als Marzelline in Beethovens Fidelio (2021).

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: