Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

“Het was alsof ik iets had gevonden dat ik altijd had geweten, maar vergeten of zelfs verloren was. Het was een muzikale wedergeboorte.” Toen Sebastian Bohren op een YouTube-video de grote Ida Haendel een ongelooflijk virtuoze cadens zag spelen in Corelli’s ‘La Folia’-variaties die alle traditionele barokversies overtrof, sloeg bij hem de vonk over. Hij ontwikkelde een heel programma rond de geest van “La Folia”, die niet alleen Corelli inspireerde, maar ook componisten zo divers als Marin Marais, Alessandro Scarlatti, Francesco Geminiani, Luigi Boccherini en zelfs Rachmaninov. Sebastian Bohren ging op zoek en vond steeds weer andere stukken van vergelijkbare kwaliteit. Onder de opnamen bevinden zich de ‘Vioolsonate in A GT 2.A16’, de zogenaamde ‘Pastorale (P.86)’ van Guiseppe Tartini, bewerkt door Ottorino Respighi, en de ‘Vioolsonate in G klein GT 2.g05’, het werk dat Tartini in een droom hoorde en dat de muziekgeschiedenis is ingegaan als de ‘Duivelse Trillensonate’. Op dit album speelt Sebastian Bohren het stuk voor viool en strijkers in een arrangement van Ingolf Turban & Holger Frey en met de cadens van Fritz Kreisler.

Praeludium & Allegro’ heeft een nogal los verband met ‘Folia’. Het stuk is een variatie op een Corelli-thema in de stijl van Giuseppe Tartini. Het werd in 1935 geschreven door Fritz Kreisler – wat destijds een klein schandaal veroorzaakte, want totdat de werkelijke schepper werd onthuld, werden deze werken toegeschreven aan Tartini. De opname van de “Sicilienne” van Maria Theresia von Paradis in het programma is daarentegen een zaak van het hart.

Met Stringendo Zürich onder leiding van Jens Lohmann en de CHAARTS Chamber Artists heeft Sebastian Bohren ervaren partners aan zijn zijde. Lohmann was ooit zijn leermeester, de CHAARTS Chamber Artists waren al congeniale partners bij zijn Mozart concert opnames.


koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende