Kleinknecht: Trio Sonatas

Het Europese muziekleven in de 18e eeuw was veel diverser dan het huidige repertoire doet vermoeden. Zo getuigt de publicatie van de werken van Jakob Friedrich Kleinknecht (1722-1794) tot in Londen en Parijs van het uitzonderlijk hoge aanzien dat zijn tijdgenoten eraan hechtten. De huidige selectie van triosonates met het ensemble La Cantonnade is een even verrukkelijke als belangrijke herontdekking van een vandaag weinig bekende componist, die niet in de laatste plaats bijdraagt tot het belichten van het rijke muzikale erfgoed van Zuid-Duitsland in de (pre-)klassieke tijd.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: