Klassiek in het park van Brasschaat

De vierde editie van Brasschaat Klassiek nadert, de ticketverkoop is gestart en iedereen heeft er zin in. Zoveel was duidelijk op de persconferentie van 17 mei. Het evenement wordt ingevuld door twee muziekavonden en evolueert steeds meer richting festival. Pianist, componist en dirigent Robert Groslot zette zijn schouders onder het gebeuren door de functie van artistiek directeur op te nemen. 

Groslot paste alle partijen en partituren persoonlijk aan. Er werd ook een nieuw groot orkest samengesteld: The Robert Groslot Gala Orchestra. Een evenement op maat dus, grote maat wel te verstaan.

De eerste avond wordt ingevuld door een co-productie met I Solisti en het Nederlandse Kameroperahuis. Er komt een vernieuwde versie van Norma Van Bellini en Madama Butterfly van Puccini. De verteller van het aangepaste verhaal zal niemand minder zijn dan acteur Stefaan Degand. De normale cast  van muzikanten zal wel uitgebreid worden aangezien het om een openluchtgebeuren gaat.

Na de pauze volgt er een samenspel van piano en percussie, met Gershwin’s Rhapsody in Blue en West Side Story van Bernstein als thema. Toepasselijk werd de naam van dit onderdeel van het gebeuren aangepast naar Rhapsody in Green. Op de scène zullen maar liefst twee concertvleugels staan, bespeeld door Aaron Wajnberg en Maciej Pikulski. Carlo Willems en Koen Wilmaers zullen de percussie verzorgen.

De tweede avond zal gevuld worden door aria’s uit het operarepertoire. Sopraan Liesbeth Devos zal bijgestaan worden door tenor Stefan Cifolleli. Hij werd door Groslot zelf geselecteerd en zou een revelatie zijn.

Aansluitend wordt een worp gedaan naar het wereldrecord van grootste openlucht walsbal.

Brasschaat Klassiek wordt georganiseerd door Klassiek in’t Groen v.z.w., en in samenwerking met het Cultuurcentrum Brasschaat. Ze worden gesteund door o.a. verzekeringsmaatschappij DVV en de Nationale Loterij.

Meer info & tickets verkrijgbaar via de website.


  • WAT: Brasschaat Klassiek
  • WAAR: Kasteelpark Brasschaat
  • WANNEER: 14&15 juli 2017
  • Foto: © Klassiek Centraal

 

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist