Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

n

Jong talent krijgt podium, Molenbeek inspireert en deuren worden geopend…
Van 10 tot en met 26 maart brengt Klarafestival (inter)nationaal muziektalent naar de hoofdstad. u2018Become Musicu2019 is de leuze van deze 18de editie, en iedereen met klassiek raken kan zowel in als buiten de concertzaal. De kans krijgen om live cultuur te beleven dankzij de Jouw Sleutel-momenten, kosmopolitisch Molenbeek samenbrengen tijdens het muziekfeest Musikaa en jonge, beloftevolle muzikanten ontdekken in de kleinste concertzaal ter wereldu2026 ook dat belooft Klarafestival! Het maatschappelijke programma barst opnieuw van de prachtige ontmoetingen op en naast het podium.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal
n

Van SUPERNOVA tot in de box

De Klarafestival Box reist voor de 8ste keer door Brussel. Van 20 februari tot en met 8 maart wordt de kleinste concertzaal ter wereld neergepoot op het Sint-Katelijneplein, in Molenbeek en naast Bozar. Veertig gratis mini-concerten van telkens vijftien minuten laten toevallige passanten en toehoorders kennismaken met beloftevolle en jonge muzikanten. De ensembles gaan aan de slag met Klarafestivals thema u2018Become Musicu2019, en ook het publiek wordt uitgenodigd om u2018muziek te wordenu2019 door het programma mee te bepalen of de traditionele concertopstelling uit te dagen. Ook enkele laureaten van SUPERNOVA staan op het programma, de wedstrijd van Klarafestival voor jonge, veelbelovende kamermuziekensembles.u00a0Must-seesu00a0zijn zeker en vast de finalisten van 2023 (Trio Malatya op 22 februari en koi collective op 6 maart) en 2022 (Woodwork Reed Quintet op 2 maart en Delle Donne Consort op 4 maart).

Jong en kosmopolitisch Molenbeek in de schijnwerpers

Klarafestival, Bozar, de gemeente Molenbeek en tal van culturele partners slaan opnieuw de handen in elkaar voor de jaarlijkse afspraak tijdens Musikaa. De partners werkten voortrajecten uit met de Molenbekenaars en (professionele) Brusselse, Belgische en internationale artiesten rond ontmoeting, inclusie en maatschappelijke relevantie. Kers op de taart is het muzikale feest met een ultra divers programma op 12 maart in het Huis van Culturen en Sociale Samenhang. Een inspirerende tip is ongetwijfeld muzikanteu00a0Fatoum, die opnieuw de Izran-traditie in de verf zet. Dit is u00e9u00e9n van de langer lopende Musikaa-trajecten, waarmee Fatoum vrouwen weer wil samenbrengen met deze Riffijnse traditie. u201cVia het traject van Musikaa boden zich vorig jaar voor de eerste keer jongedames aan die dezelfde durf, ambitie en drive hebben als ik. Samen kunnen we Izran tonen als de collectieve vrouwelijke expressie die het in su00e9 isu201d, zegt ze enthousiast. Dit jaar nemen er ook voor de eerste keer mannen deel.n

Het centrum voor experimentele muziek en geluidskunst Q-O2 en Bozar zetten dan weer de schouders onder een impro-sessie met Molenbeekse muzikanten en bassiste Farida Amidou. En dit jaar krijgen de jongste generaties ook een speciaal plekje in het Musikaa-programma u2013 en tevens een primeur voor het festival: het kinderkooru00a0Singing Molenbeek, een initiatief van pianist Julien Libeer dat verbonden is aan verschillende Molenbeekse scholen, brengt samen met tenor Zeno Popescu arrangementen van Bach in avant-premiu00e8re!

Jouw Sleutel naar cultuur

Iedereen de kans geven om te genieten van een dikke twee weken klassieke muziek, dat wil Klarafestival. Enkele jaren geleden werd Jouw Sleutel op poten gezet: samen met sociale partners wil het festival die doelgroepen bereiken voor wie de drempels naar live cultuur te hoog zijn. Van 15 maart tot en met 25 maart zijn er vijf sleutelmomenten, drie in Bozar tijdens concerten van onder andere Barbara Hannigan en Brad Mehldau. Eindigen doet Jouw Sleutel in Flagey, met een open repetitie van Brussels Philharmonic en een rondleiding door het oude omroepgebouw op 24 maart, en het concert van Brussels Philharmonic en Viktor Orri u00c1rnason op 25 maart.n

u2018Become Musicu2019 belooft een spetterende editie, met (inter)nationaal muziektalent voor een breed publiek over leeftijds- en wijkgrenzen heen.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.