Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

KEW Pianowedstrijd 2021 : de halve finale (Studio 4, Flagey)

De twaalf halvefinalisten zijn :

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Jonathan Fournel, 27, Frankrijk

Su Yeon Kim, 26, Korea

Daumants Liepins, 26, Letland

Aidan Mikdad, 19, Nederland

Keigo Mukawa, 28, Japan

Sergei Redkin, 29, Rusland

Tomoki Sakata, 27, Japan

Dmitry Sin, 26, Rusland

Vitaly Starikov, 26, Rusland

Marcel Tadokoro, 27, Frankrijk

Yuki Yoshimi, 21, Japan

Xiaolu Zang, 21, China

Lees hier meer over de halvefinalisten

Hoe ziet de halve finale er dit jaar uit?

Wegens de geldende veiligheidsmaatregelen zag de organisatie zich genoodzaakt om slechts twaalf halvefinalisten te selecteren i.p.v. 24. Elke kandidaat zal bovendien zijn of haar Mozartconcerto en recital op dezelfde dag vertolken en niet op twee verschillende dagen. Er treden dus per dag twee kandidaten op, één in de namiddag en één ‘s avonds. De proclamatie van de finalisten op zaterdag 15 mei kan rond 23u live op onze website gevolgd worden.

–    Concerto van Mozart : De kandidaten worden begeleid door het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, o.l.v. Frank Braley, die dit jaar de 30ste verjaardag viert van zijn Eerste Prijs op de Wedstrijd in 1991. Ze konden kiezen uit de concerti KV450 (nr. 15 in Bes), KV453 (nr. 17 in G), KV456 (nr. 18 in Bes), KV488 (nr. 23 in A) en KV595 (n.27 in Bes).

–    Recital : Voor dit recital bereidt de kandidaat het onuitgegeven verplichte werk voor, Nocturne van Pierre Jodlowski, en twee volledig verschillende recitalprogramma’s naar eigen keuze, waaruit de jury er één kiest. De kandidaat verneemt de keuze van de jury de dag voor zijn optreden en het gekozen recital zal nadien op de perspagina van onze website aangeduid worden en in de kalender van de halve finale.

Uurrooster van de halve finale (pdf)

Verplicht werk

Nocturne van Pierre Jodlowskiwww.pierrejodlowski.com

  • De kandidaten ontvingen dit werk, in opdracht geschreven voor de Wedstrijd, toen ze toegelaten werden tot de Wedstrijd. Het wordt van 10 tot 15 mei dus 12 keer uitgevoerd, met de wereldpremière op maandag 10 mei. De componist zal de vertolkingen digitaal volgen en is beschikbaar voor interviews. Bekijk de partituur op Issuu.

Uitzending

Dankzij de VRT, de RTBF en Proximus worden alle optredens live gestreamd op de KEW website. Opgelet, de optredens van de kandidaten worden voorafgegaan door interviews, dus de live streaming zal pas starten om 16u15 en 20u15. Vanaf de halve finale kan je alles ook volgen op Klara en Canvas.

Overzicht van de uitzendingen

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende