Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Na de annulering van de Pianowedstrijd in 2020 en het uitstel ervan naar 2021 (georganiseerd zonder publiek), is de organisatie verheugd aan te kondigen dat het Celloconcours van 2022 in aanwezigheid van het publiek zal plaatsvinden, van 9 mei tot 4 juni, in Flagey en het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

De inschrijvingen voor deze tweede cello-editie werden afgesloten op woensdag 8 december 2021. 152 cellisten (tussen 18 en 31 jaar oud) hebben zich kandidaat gesteld. De leeftijdsgrens werd tijdelijk verhoogt met één jaar wegens het uitstel van de Pianowedstrijd.

In januari werden de video’s van de kandidaten achter gesloten deuren bekeken door een internationaal panel van juryleden, voorgezeten door Gilles Ledure en bestaande uit : Natalie Clein, Roel Dieltiens, Marie Hallynck, Frans Helmerson, Anssi Karttunen en Jian Wang. De volledige lijst van de juryleden zal midden maart bekend gemaakt worden.
68 kandidaten werden geselecteerd voor de eerste publieke ronde. Het betreft 20 vrouwen en 48 mannen die 26 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen.


Lijst van de kandidaten per nationaliteit


De profielen van de kandidaten in alfabetische volgorde

Op de bekendmaking van de namen zond de Muziekkapel Koningin Elisabeth volgend bericht uit:

De Muziekkapel Koningin Elisabeth is vereerd en verheugd door de aankondiging van de Koningin Elisabethwedstrijd van de geselecteerde kandidaten voor de eerste ronde van de Cellowedstrijd, die op 9 mei a.s. van start gaat. Niet minder dan tien jonge, erg getalenteerde cellisten, artiesten in residentie of associate artists van de Kapel, zijn geselecteerd voor deze ronde:

Die grote aanwezigheid van jonge artiesten die op de Muziekkapel verblijven of verbleven hebben, getuigt van het voortreffelijke werk van meester in residentie Gary Hoffman en zijn team de afgelopen jaren.

Bernard de Launoit, CEO – Executive President: “We wensen al deze geweldige talenten een optimale beleving toe van deze tweede editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor Cello, vijf jaar na zijn oprichting in 2017.”

Wedstrijdkalender

9 > 14 mei | eerste ronde – Flagey (sessies om 15u en 20u)
16 > 21 mei | halve finale – Flagey (sessies om 15u en 20u)
24 halvefinalisten, met het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, o.l.v. Vahan Mardirossian
29 mei > 4 juni | finale – Paleis voor Schone Kunsten (20u)
12 finalisten, met Brussels Philharmonic, o.l.v. Stéphane Denève
8 & 9 juni | laureatenrecitals – Flagey (20u15)
met de niet-geklasseerde laureaten
14 juni | laureatenconcert – Paleis voor Schone Kunsten (20u)
laureaten 4, 5 en 6, met het Antwerp Symphony Orchestra, o.l.v. Giordano Bellincampi
16 juni | slotconcert – Paleis voor Schone Kunsten (20u)
laureaten 1, 2 en 3, met het Belgian National Orchestra, o.l.v. Eivind Aadland

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende