Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Kâsteaux, kamermuziek in Plantentuin Meise

Zaterdag 10 en zondag 11 augustus vindt de eerste editie van het kamermuziekfestival Kâsteaux plaats in het kasteel van Bouchout. Op deze unieke locatie in Plantentuin Meise geven muzikanten van over de hele wereld het beste van zichzelf tijdens vier concerten.

Kâsteaux is de droom van Marc Sabbah, solo altviolist bij het Nationaal Orkest van België, en Pamela Poté. Sabbah, artistiek directeur van de tweedaagse, heeft een specifieke ambitie voor ogen. “Het is ons doel om het publiek te verleiden met kamermuziek van wereldklasse. We doen dit door de luisteraars te laten kennismaken met een wondermooie locatie, waar ze kunnen genieten van een glas wijn, een kaasplankje en huisgemaakte hummus. Het eeuwenoude kasteel van Bouchout en een fijne selectie muzikanten zullen de mensen een onvergetelijke muzikale ervaring bezorgen.”

Het festival verenigt internationale artiesten met bekende talenten uit eigen land. Zo kan u Sébastien Walnier, eerste cellist van De Munt, en de jonge violist Nicolas Dupont aan het werk horen. Zowel de sterktes van de muzikanten als van een te weinig bemind instrument, de altviool, worden in de verf gezet door de keuze van de muziekstukken. De artiesten voeren elke dag een ander repertoire uit met het Strijkkwintet van Schubert (D 956) en het tweede Strijksextet van Brahms (opus 36) als absolute hoogtepunten. Om een link te leggen met de botanische tuin is het programma opgebouwd rond het thema groeien. Tijdens het eerste concert van de dag kan men luisteren naar duo’s, trio’s, en kwartetten, wat in de namiddag dan uitgroeit tot een muzikaal crescendo met kwintetten en sextetten.

Zowel zaterdag als zondag kan men genieten van twee concerten. Na afloop van elk concert kan u de muzikanten ontmoeten en proeven van huisgemaakte specialiteiten. Kâsteaux draagt duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel, waardoor er enkel herbruikbare materialen en biologische producten worden gebruikt. Het festival wil op die manier een totaalconcept neerzetten dat het publiek zal bekoren met zijn exquise programma.

De volledige programmatie kan geraadpleegd worden op www.kasteaux.com waar men ook dagtickets kan bestellen. Met een dagticket krijgen de bezoekers ook toegang tot Plantentuin Meise.


  • WAT: Kamermuziekfestival Kâsteaux – eerste editie – klik hier voor het programma …
  • WIE: Bas Treub, Nicolas Dupont en Asi Mathatias (viool), Marc Sabbah en Kei Tojo (altviool), Ofer Canetti en Sébastien Walnier (cello)
  • WAAR: Kasteel van Bouchout, Plantentuin Meise
  • WANNEER: zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2019
  • WEBSITE: www.kasteaux.com

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende