Kâsteaux brengt muziek voor fijnproevers in Meise 

Van 2 tot 4 september combineert het kamermuziekfestival Kâsteaux geschiedenis, gastronomie en muziek om haar kenmerkende totaalbeleving aan te bieden in Plantentuin Meise. Artistiek Directeur Marc Sabbah, solist van het Nationaal Orkest van België, heeft opnieuw musici van wereldklasse uitgenodigd waaronder Brannon Cho, prijswinnaar van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd voor cello. Eerste cellist van het London Symphony Orchestra David Cohen, Belgische pianiste Eliane Reyes, violist van de Koningin Elisabeth Muziekkapel Kerson Leong en violisten Lisa Jacobs en Yuri Zhislin zullen eveneens te horen zijn op deze speciale editie van Kâsteaux.

Het festival opent op vrijdag 2 september met een walking dinner en avondconcert in de Wapenzaal van het historische Kasteel van Bouchout in Plantentuin Meise. Op zaterdag en zondag vinden er 2 concerten per dag plaats met een pauze tussendoor die het publiek toelaat om te genieten van artisanale lekkernijen bereid met lokale ingrediënten.Trio’s, kwartetten, kwintetten en sextetten van de grote romantici als Brahms, Mendelssohn, Dvorak en Fauré maken er een festival van om niet te missen. Kâsteaux werd door Cultuurpakt reeds omschreven als een festival voor de leergierige fijnproever, de gezonde curieuze genieter.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: