Kamiel d’Hooghe en Ton Koopman in de kerk van Grimbergen

Twee concerten door innemende persoonlijkheden (ver)vullen gedurende twee zondagen de kerk van Grimbergen: Kamiel d’Hooghe en Ton Koopman.

Koopman: Italiaanse schittering & Duits meesterschap & Vioolconcerti van A.Vivaldi in orgelbewerking van J.S.Bach. Vijf vioolconcerto van Antonio Vivaldi staan centraal. Hij was een meester in het componeren van concerti en zijn muziek klinkt fris, virtuoos, zangerig en lieflijk. Bach, Telemann en andere Duitse componisten waren bewonderaars van Vivaldi en pasten zijn ‘Italiaanse vioolstijl’ graag toe. Bach’s vijf orgeltranscipties van de vioolconcerti van Vivaldi vormen een unieke aanvulling op zijn overwegend religieuze muziek.

Ton Koopman is een onbetwist leidende persoonlijkheid in de uitvoering van de barokmuziek met een speciale aandacht voor de muziek van J.S.Bach. Met zijn Amsterdam Barok Orkest en Koor speelde hij in de meest prestigieuze zalen. Als gastdirigent werkte hij samen met wereldvermaarde orkesten.

Ton Koopman ontving tweemaal de Prix d’Excellence als organist en klavecinist en speelde op de belangrijkste historische instrumenten van Europa. In Grimbergen brengt hij een Duits –Nederlands barokprogramma waarbij hij zowel het koororgel als het groot-orgel van vader en zoon Potvlieghe zal bespelen.   


  • WAT: Kamiel d’Hooghe en Ton Koopman in concert
  • WAAR: Grimbergen
  • WANNEER: 11 & 25 juni 2017
  • Foto: © cc Strombeek

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: