Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Opera Ballet Vlaanderen koestert een warme traditie rond kamermuziek en kleine recitals in diverse formats. Ook dit seizoen brengen we een reeks kamermuziekoncerten maar met een nieuwe twist. 

Dit seizoen laten we de verschillende artistieke groepen die binnen ons huis samenwerken apart of in verrassende combinaties schitteren. Strijkers, koperblazers, pianisten, koor, kinderkoor, dansers,… De grote en diverse artistieke rijkdom die we in huis hebben, krijgt tijdens deze reeks concerten een eigen moment in de spotlights.

Het publiek ontmoet tijdens deze concerten bekende muzikale werken van onder andere  Antonín Dvořák, Johannes Brahms, Franz Schubert of Wolfgang Amadeus Mozart. Maar we zorgen ook voor enkele muzikale verrassingen. Zo prikkelen de concerten niet enkel onze trouwe fans maar ze zijn eveneens toegankelijk voor een breed publiek dat wil kennis maken met de verschillende artistieke talenten in het OBV universum. In juni sluiten we de reeks af met een recital vol aria’s en liederen rond het seizoensthema Verlangen.

De concerten die plaatsvinden op vrijdag, zaterdag of zondag beginnen ofwel om 19 uur ofwel om 17 uur naargelang de locatie. Na het concert kan het publiek in de foyer nagenieten met een gratis glaasje en onze musici ontmoeten.Kortom: zelfverwennerij om het weekend te beginnen of af te sluiten.

De reeks telt tien concerten. Hieronder vind je alvast meer info over de eerste vijf concerten voor in de uit-kalenders. Info over de andere vijf concerten volgt later of kan je terugvinden op operaballet.be.

Strings XL

Spotlights op de strijkers van het huis voor een afwisselend lyrisch en energiek openingsconcert vol Slavische muziek. Via Dvořáks door en door romantische Serenade en de laat-romantische klanken van Janáčeks Suite voor strijkers navigeren we naar het bruisende modernisme van Martinů en Janáčeks pupil Pavel Haas. Een Tsjechisch onderonsje voorwaar! 

Serenade voor strijkers in Es, opus 22 van Antonín Dvořák en werken voor strijkorkest van Leoš Janáček, Bohuslav Martinů en Pavel Haas.

Strijkers van het Symfonisch Orkest Opera Ballet Vlaanderen, concertmeester Kristie Su

Opera Gent

za 29 oktober om 19 uur

Opera Antwerpen

zo 30 oktober om 17 uur

Uit de volkspoëzie

Volkskunst en folklore waren dankbare inspiratiebronnen voor zowel de romantiek als het modernisme. Van de volkse kleinoden uit Mahlers Wunderhorn-Liederover Szymanowski’s etnisch geïnspireerde Liederen uit het Koerpische Woud tot meeslepende, joodse klanken in Sjostakovitsj’ cyclus Uit de joodse volkspoëzie: alle muziek in dit concert vermengt een volkse tongval met artistiek raffinement.

Wunderhorn-Lieder (selectie) van Gustav Mahler & liederen van Johannes Brahms en Karol Szymanowski

Liedcyclus Uit de joodse volkspoëzie van Dmitri Sjostakovitsj

Drei Fantasiestücke, opus 73 van Robert Schumann (versie voor altviool en piano)

Zangers van het Koor Opera Ballet Vlaanderen

Eline Brys, piano

Opera Antwerpen

Vrij 25 nov om 19 uur

Opera Gent

Zo 27 nov om 20 uur

Romantisch Pianotrio

‘Op vleugels wil ik je dragen, / Op vleugelen, lief, van mijn lied’, zo dichtte Heinrich Heine. Het klinkt als de gedroomde karakterisering van het lyrisch genereuze Tweede Pianotrio van Franz Schubert, dat de toehoorder van de aarde optilt naar hogere sferen. Dit monumentale werk krijgt het gezelschap van het intimistische en minder gespeelde Pianotrio van Clara Schumann.

Pianotrio in g, opus 17 van Clara Schumann

Pianotrio Nr. 2 in Es, D 929 van Franz Schubert

Andraste pianotrio: Maximilian Lohse, viool, Jadranka Gasparovic, cello, Geert Callaert, piano

Opera Gent

vrij 2 dec om 19 uur

Opera Antwerpen

zo 4 dec om 17 uur

A Ceremony of Carols

Het Kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen brengt ons in kerststemming met de klassieker A Ceremony of Carols van Benjamin Britten en een meeslepende cantate die Kurt Bikkembergs, gevierd koordirigent, speciaal voor de jonge stemmen van het huis heeft geschreven: Historia Nativitatis Domini Nostri Iesu Christi (2018)

Opera Gent

wo 21 dec om 17 uur

di 27 dec om 19 uur

Mozart vs Brahms

Twee kroonjuwelen uit het Duits-Oostenrijkse repertoire. Met zijn Strijkkwintet, KV 516, in de dramatische toonaard van g, verlegde Mozart de grenzen van de 18e-eeuwse kamermuziek, die geruime tijd alleen maar onderhoudend was geweest. Brahms trad resoluut in dit voetspoor wanneer hij zijn introspectieve en ‘onwereldse’ Klarinetkwintet schreef. Muziek om liefdevol te savoureren.

Strijkkwintet Nr. 3 in g, KV 516 van W. A. Mozart

Klarinetkwintet in b, opus 115 van Johannes Brahms

Musici van het Symfonisch Orkest Opera Ballet Vlaanderen

Opera Gent

Vrij 13 januari om 19 uur

Opera Antwerpen

Zon 15 januari om 17 uur

Informatie

Opera Ballet Vlaanderen

Tickets: €8 meer info

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende