Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

© Jonathan Widdershoven

JOS ROEDEN nieuwe intendant Symfonieorkest Vlaanderen

Vanaf 18 september 2023 wordt Jos Roeden de nieuwe intendant van Symfonieorkest Vlaanderen. Hij volgt Frederik Styns op, die de functie bekleedde van 2016 tot 2023. De intendant is artistiek en zakelijk eindverantwoordelijk voor het dagelijks beleid van het orkest en voor de implementatie van de strategie zoals vastgelegd door het Bestuur van Symfonieorkest Vlaanderen.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

De 44-jarige Nederlander Jos Roeden was sinds 2014 artistiek programmeur van philharmonie zuidnederland (Eindhoven & Maastricht) en ruim 10 jaar programmeur opera & klassiek van Parkstad Limburg Theaters (Heerlen). Hij was tevens als adviseur orkesten verbonden aan de Raad voor Cultuur, studeerde Kunst & Zaken aan de Faculteit der Kunsten van de Universiteit Leiden en Klarinet en Basklarinet aan de Conservatoria van Den Haag en Maastricht.

“Met Jos Roeden krijgt Symfonieorkest Vlaanderen (SOV) een intendant met de capaciteiten en de drive om verder te bouwen aan de kwalitatieve en creatieve ambities die door Frederik Styns werden uitgetekend en verwezenlijkt. Dankzij zijn ruime ervaring in zowel een vergelijkbaar orkest als in een concertorganisatie kent hij de uitdagingen waar SOV voor staat. Met zijn frisse blik op het orkest en op het Vlaamse orkestlandschap is hij voor het Bestuur van SOV de ideale intendant voor de periode die voor ons ligt.” (Geert Dhondt, voorzitter Symfonieorkest Vlaanderen)

“Ik ben enorm vereerd om als intendant de toekomst van Symfonieorkest Vlaanderen mee vorm te geven. Ik zie veel potentieel om het orkest artistiek verder te ontwikkelen, internationaal te laten groeien en nog dieper en diverser te verankeren in Vlaanderen. Ik beschouw klassieke muziek als een kunstvorm die mensen ongeacht hun afkomst, leeftijd of cultuur weet te raken. Het is echter van belang om continu te innoveren en actief het publiek op te zoeken om het orkest van blijvende waarde te laten zijn. Daar wil ik me als intendant, in nauwe samenwerking met het Bestuur, het team, de chef-dirigent en de musici met volle overtuiging voor inzetten.” (Jos Roeden)

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.